Werkwijze

Wij vinden het erg belangrijk dat we uw hond of kat de persoonlijke aandacht kunnen geven die het nodig heeft. Wij proberen daarom ook zo veel mogelijk 1 op 1 te werken, dus 1 hond/kat per trimster. Dit geeft meer rust in de salon wat voor de hond/kat een prettigere ervaring is. Voor onze tarieven kunt u contact met ons opnemen. 

Het trimmen van de hond:

Bij aankomst bespreken wij altijd wat de wensen zijn en de vachtconditie. Wij gaan er uiteraard voor om aan de wensen te voldoen, helaas kan het voorkomen dat de vachtconditie het niet toelaat om aan de wensen van het baasje te voldoen. Wij werken op een diervriendelijke manier en zullen dus een vacht met veel klitten of vilt niet uitborstelen, dit is erg pijnlijk voor de hond en dat is juist wat we niet willen. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met het baasje.                                                                            In principe is het de bedoeling dat het baasje de hond brengt, en nadat wij gebeld hebben dat hij klaar is, weer komt ophalen. Wij begrijpen dat dit niet voor iedere hond de ideale manier is, zeker als de hond een zogenoemd rugzakje heeft, daar maken wij een uitzondering voor en mag het baasje erbij blijven. Om de rust in het gedeelte waar wij trimmen te behouden, hebben wij bij de ingang een gedeelte waar het baasje kan wachten tijdens de trimbeurt en toch de hond kan blijven zien.                                              Bij een volledige trimbeurt zit altijd een wasbeurt en nagels knippen bij inbegrepen, de rest van de trimbeurt is afhankelijk van wat er met de vacht gedaan moet worden. Dit kan zijn knippen, scheren, plukken/strippen of ontwollen. Daarnaast bieden wij ook borstelbeurten aan, dit is vaak heel fijn voor baasjes waarbij het om welke reden dan ook niet goed lukt om de hond thuis te borstelen.                                             


 Het trimmen van de kat:

Bij aankomst bespreken we de vachtconditie van de kat en de wensen van het baasje. Ook voor katten geldt dat we zoveel mogelijk aan de wens van het baasje willen voldoen, dit kan, net als bij honden, wel alleen als de vachtconditie dit toelaat. De behandeling wordt altijd gestart met het knippen van de nagels, dit in verband met de veiligheid van de trimster.  Dan wordt de vacht laagje voor laagje uitgekamd, hiermee wordt de kat geholpen met het verwijderen van loszittende haren en het voorkomen van klitten. Eventuele loszittende klitten kunnen worden uitgeborsteld, vervilting of klitten die niet meer uitgeborsteld kunnen worden, worden altijd geschoren. De ogen en oren worden nagekeken en eventueel schoongemaakt.  Het is ook mogelijk om de kat te laten wassen, mits de kat het toelaat. Er wordt altijd van te voren getest hoe de kat reageert op de föhn en waterstraal. Mocht het zijn dat de kat teveel gestrest raakt bij 1 van deze handelingen dan wordt de kat niet gewassen.